06-27445313 mail@merelvandorp.nl

Mijn missie is zorgen dat kennis op een toegankelijke manier is geschreven en wordt verspreid. Ik ben graag kritisch, maar niet zonder op zoek te gaan naar oplossingen. Ik houd van concrete voorbeelden, zonder de werkelijkheid te versimpelen. Ik geloof in de kracht van verhalen, online en in print. En in mensen verbinden – samen analyseren waar het aan schort en kijken naar verbeteringen en innovatie leidt tot vooruitgang.

Specialisatie

Door jarenlange specialisatie en opleiding ben ik inhoudelijk deskundig op het gebied van jeugdhulp, veilig opgroeien en zorg voor kwetsbare volwassenen of minderjarigen in het sociaal domein. Als journalist ben ik integer, maar durf de juiste vragen te stellen. Ik vraag door en leg ingewikkelde of maatschappelijk zware of moeilijke thema’s zo uit, dat het voor de doelgroep geschikt en nuttig is.

Vaardigheden

Tijdens mijn studie Journalistiek (2003-3006) startte ik als zelfstandig ondernemend journalist, werkte als junior redacteur bij Maandblad Opzij en verzorgde rubrieken voor lokale kranten, Viva, Fabulous Mama en vakbladen als Kind en Adolescent en JeugdenCo. Van 2011-2018 was ik hoofdredacteur van jeugdzorgvakblad JeugdenCo; ik verzorgde de restyling en reorganisatie van het online Augeo Magazine voor Veilig opgroeien (2015-2017). Ook ben ik betrokken bij Lotje&Co, tijdschrift voor ouders van zorgintensieve kinderen. Verder maak ik brochures, zoals voor het Nederlands Jeugdinstituut over Kindermishandeling of het jaarbeeld van jeugd- of zorginstellingen.

Opleiding

Een leven lang leren is beslist aan mij besteed. Met veel plezier school ik me bij, variërend van een Master Jeugdstudies aan de universiteit Utrecht (2016), masterclass Crossmediaal uitgeven en online strategie (2018) of cursussen fotografie.

Nevenactiviteiten

Ik ben bestuurslid van de sectie Tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) en lid van de Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek (VVOJ).

Merel van Dorp
06-27445313
mail@merelvandorp.nl

10 + 6 =